Białka w: bulgur, po obróbce termicznej
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
bulgur, po obróbce termicznej

bulgur, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 83 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.139 g
Leucyna 0.208 g
Izoleucyna 0.114 g
Treonina 0.089 g
Lizyna 0.085 g
Metionina 0.048 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.145 g
Cystyna -
Tryptofan 0.048 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 83 4%
Tłuszc. 0.24 g <1%
Węglo. 19 g 19%
Białko 3.1 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (85%)
  • Tłuszcz (1%)
  • Białko (14%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.