Białka w: pstrąg, tęczowy, dziki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Pstrągi
Ryby
pstrąg, tęczowy, dziki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

pstrąg, tęczowy, dziki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 150 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.181 g
Leucyna 1.863 g
Izoleucyna 1.056 g
Treonina 1.005 g
Lizyna 2.105 g
Metionina 0.679 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.895 g
Cystyna -
Tryptofan 0.257 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 150 8%
Tłuszc. 5.8 g 6%
Węglo. 0 g <1%
Białko 23 g 23%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (20%)
  • Białko (80%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.