Białka w: ser, mozzarella, obniżona wilgotność
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Nabiał i jajka
Sery
ser, mozzarella, obniżona wilgotność

ser, mozzarella, obniżona wilgotność

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 318 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.351 g
Leucyna 2.106 g
Izoleucyna 1.036 g
Treonina 0.823 g
Lizyna 2.194 g
Metionina 0.603 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 1.127 g
Cystyna -
Tryptofan 0.302 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 318 16%
Tłuszc. 25 g 25%
Węglo. 2.5 g 3%
Białko 22 g 22%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (5%)
  • Tłuszcz (51%)
  • Białko (44%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.