Białka w: wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, duszona
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, duszona

wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, duszona

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 165 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 1.607 g
Leucyna 2.319 g
Izoleucyna 1.32 g
Treonina 1.107 g
Lizyna 2.007 g
Metionina 0.645 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 1.274 g
Cystyna -
Tryptofan 0.366 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 165 8%
Tłuszc. 4.4 g 4%
Węglo. 3.8 g 4%
Białko 26 g 26%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (11%)
  • Tłuszcz (13%)
  • Białko (76%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.