Białka w: wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki

wieprzowina, wędlina (parzona), boczek, z mikrofalówki

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 505 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 2.055 g
Leucyna 3.008 g
Izoleucyna 1.812 g
Treonina 1.512 g
Lizyna 3.204 g
Metionina 0.859 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 1.532 g
Cystyna -
Tryptofan 0.323 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 505 25%
Tłuszc. 37 g 37%
Węglo. 1.1 g 1%
Białko 39 g 39%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (1%)
  • Tłuszcz (48%)
  • Białko (51%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.