Fermentacja jest procesem polegającym na zamianie cukrów i węglowodanów w alkohol oraz dwutlenek węgla jako produkt uboczny. Do tego procesu przyczyniają się drożdże i bakterie....
Te pytanie bardzo często zadaje sobie wielu adeptów sportów siłowych. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być wiele. Poniżej znajdziesz najczęstsze błędy, których wyeliminowanie pozwoli Ci...
Często wydaje się nam, że przygotowywanie własnych posiłków do szkoły czy pracy to strata czasu, szczególnie gdy pobliska stołówka zapewnia wybór atrakcyjnych posiłków. Warto jednak...
Soja jest zdecydowanie jednym z najbardziej kontrowersyjnych produktów spożywczych na świecie. W zależności od tego, kogo zapytasz, możesz usłyszeć, że to wspaniałe pożywienie lub zakłócająca...
Z pewnością słyszeliście wiele razy o tym że przeżuwanie każdego kawałka jedzenia min. 15 razy może pomóc w utracie wagi, oraz że szklanka wody przed...
Dłużej śpisz – masz mniej czasu na podjadanie! Im dłużej śpisz, tym bardziej prawdopodobne jest to, że w ciągu dnia spożyjesz mniej kalorii, których nie...
Banany są jednym z najpopularniejszych owoców na świecie. Nic dziwnego, ponieważ są bardzo smaczne. Są także znakomitym źródłem potasu, magnezu, witaminy C oraz B6. Mają...
Podjęcie decyzji związanej z rozpoczęciem diety i pozbyciem się zbędnych kilogramów wymaga odwagi, czasu i wiele samozaparcia. Najważniejsze jednak, że jest to decyzja, która jest...
Pewnie nie raz słyszeliście wymówkę – mam wolny metabolizm… Poziom procesów metabolicznych jest indywidualny dla każdego z nas to fakt ale, jak pokazują badania nie...
Toksyny magazynowane są w naszym ciele jako produkt uboczny biochemicznych reakcji zachodzących w organizmie. Zredukowanie lub wyeliminowanie ilości toksyn nie jest łatwe, ale spożywanie odpowiedniego...