Porównaj ilość kalorii: Dyniowate
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Nazwa produktu Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
Kalkulator Kalorii
Waga g (kcal)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(mcg)(mcg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mcg)(mg)(IU)(mg)(mcg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mg)(mcg)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)(g)
kwiaty dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
100g 151.10.083.3-------0.0040.010.041-010400.0180.032-0.050500.0441370.88253410660.10.1-0.7-------- Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
szklanka, 134g 201.50.114.4-------0.00540.0130.055-013940.0240.043-0.06706.700.05455501.2344614280.130.13-0.94-------- Dodaj
liście dyni, na surowo
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
100g 193.20.42.3-------0.0220.0520.21-0-0.0940.130.0420.210110-36392.238104436110.20.130.360.90.160.0410.180.0540.20.160.320.17 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
szklanka, 39g 7.41.20.160.91-------0.00860.020.081-0-0.0370.050.0160.08104.30-14150.8715411704.30.0780.0520.140.350.0610.0160.0710.0210.0780.0610.120.067 Dodaj
liście dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
100g 212.70.223.4-------0.0120.0290.11-09600.0680.140.0420.20100.9625433.2387943880.20.130.360.90.140.0350.160.0470.170.140.270.15 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
szklanka, 71g 151.90.162.4-------0.00850.0210.081-06820.0480.0970.030.1400.7100.6818312.327563115.70.140.0940.250.640.0960.0250.110.0330.120.0960.190.11 Dodaj
liście dyni, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
100g 212.70.223.4-------0.0120.0290.11-09600.0680.140.0420.20100.9625433.238794382440.20.130.360.90.140.0350.160.0470.170.140.270.15 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
szklanka, 71g 151.90.162.4-------0.00850.0210.081-06820.0480.0970.030.1400.7100.6818312.327563111730.140.0940.250.640.0960.0250.110.0330.120.0960.190.11 Dodaj
ogórek, obrane, surowy
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
100g 120.590.162.200.630.750000.080.0030.0020.013-0310.0310.0250.240.05103.200.0314140.22122113620.170.0710.0730.10.0120.0070.0120.0120.0250.0120.0250.031 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
szklanka (produkt pokrojony), 119g 140.70.192.600.750.890000.0950.00360.00240.015-0370.0370.030.290.06103.800.03617170.2614251622.40.20.0840.0870.120.0140.00830.0140.0140.030.0140.030.037 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
średniej wielkości, 201g 241.20.324.301.31.50000.160.0060.0040.026-0620.0620.050.480.106.400.0628280.44244227340.340.140.150.20.0240.0140.0240.0240.050.0240.050.062 Dodaj
Waga KalorieBiałkoTłuszczWęglowodanySacharozaGlukozaFruktozaLaktozaMaltozaGalaktozaSkrobiaWielonienas.Jednonienas.NasyconeTransABeta-karotenB1B2B5B6B12CDEKwas foliowyWapńŻelazoMagnezFosforPotasSódCynkMiedźManganSelenTreoninaTryptofanWalinaMetioninaLizynaIzoleuc.LeucynaFenyloal.
kawałek, 7g 0.840.0410.0110.1500.0440.0530000.0056~0~0~0-02.20.00220.00180.0170.003600.2200.00210.980.980.0150.841.59.50.140.0120.0050.00510.007~0~0~0~00.0018~00.00180.0022 Dodaj

comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.