Ile kalorii: fasola, pieczona, z puszki/słoika, z wieprzowiną i sosem pomidorowym
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa strączkowe
Fasole
fasola, pieczona, z puszki/słoika, z wieprzowiną i sosem pomidorowym

fasola, pieczona, z puszki/słoika, z wieprzowiną i sosem pomidorowym

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 94 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 94 kcal
Energia -
Białko 5.15 g11 %
Tłuszcze 0.93 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 18.69 g14 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza 3.36 g
Glukoza (dekstroza) 1.2 g
Fruktoza 1.03 g
Laktoza 0 g
Maltoza 0.09 g
Galaktoza 0 g
Białko skorygowane -
Skrobia 8.05 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 94 5%
Tłuszc. 0.93 g 1%
Węglo. 19 g 19%
Białko 5.2 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (76%)
  • Tłuszcz (4%)
  • Białko (21%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.