Ile kalorii: brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Korzeniowe
Brukiew
brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą

brukiew, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 39 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 39 kcal
Energia -
Białko 1.29 g3 %
Tłuszcze 0.22 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 8.74 g7 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza -
Glukoza (dekstroza) -
Fruktoza -
Laktoza -
Maltoza -
Galaktoza -
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 39 2%
Tłuszc. 0.22 g <1%
Węglo. 8.7 g 9%
Białko 1.3 g 1%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (85%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (13%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.