Makroelementy i mikroelementy w: ikra, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Ikra
Ryby
ikra, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

ikra, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 204 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 28 mg3 %
Żelazo, Fe 0.77 mg4 %
Magnez, Mg 26 mg8 %
Fosfor, P 515 mg74 %
Potas, K 283 mg6 %
Sód, Na 117 mg8 %
Cynk, Zn 1.28 mg16 %
Miedź, Cu 0.128 mg14 %
Mangan, Mn 0.013 mg1 %
Selen, Se 51.7 mcg94 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 204 10%
Tłuszc. 8.2 g 8%
Węglo. 1.9 g 2%
Białko 29 g 29%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (5%)
  • Tłuszcz (21%)
  • Białko (74%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.