Makroelementy i mikroelementy w: jajko, całe, w proszku, stabilizowane, obniżona zawartość glukozy
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Nabiał i jajka
Jajka
jajko, całe, w proszku, stabilizowane, obniżona zawartość glukozy

jajko, całe, w proszku, stabilizowane, obniżona zawartość glukozy

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 615 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 222 mg22 %
Żelazo, Fe 8.28 mg46 %
Magnez, Mg 49 mg16 %
Fosfor, P 715 mg102 %
Potas, K 515 mg11 %
Sód, Na 548 mg37 %
Cynk, Zn 5.71 mg71 %
Miedź, Cu 0.27 mg30 %
Mangan, Mn 0.15 mg8 %
Selen, Se 121.1 mcg220 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 615 31%
Tłuszc. 44 g 44%
Węglo. 2.4 g 2%
Białko 48 g 48%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (47%)
  • Białko (51%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.