Makroelementy i mikroelementy w: karp, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Karpie
Ryby
karp, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

karp, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 162 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 52 mg5 %
Żelazo, Fe 1.59 mg9 %
Magnez, Mg 38 mg12 %
Fosfor, P 531 mg76 %
Potas, K 427 mg9 %
Sód, Na 63 mg4 %
Cynk, Zn 1.9 mg24 %
Miedź, Cu 0.073 mg8 %
Mangan, Mn 0.05 mg3 %
Selen, Se 16.2 mcg29 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 162 8%
Tłuszc. 7.2 g 7%
Węglo. 0 g <1%
Białko 23 g 23%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (24%)
  • Białko (76%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.