Makroelementy i mikroelementy w: kiełbasa z indyka, produkt świeży, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Kiełbasy i mięsa mielone
Kiełbasy
kiełbasa z indyka, produkt świeży, po obróbce termicznej

kiełbasa z indyka, produkt świeży, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 196 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 22 mg2 %
Żelazo, Fe 1.49 mg8 %
Magnez, Mg 21 mg7 %
Fosfor, P 202 mg29 %
Potas, K 298 mg6 %
Sód, Na 665 mg44 %
Cynk, Zn 3.88 mg49 %
Miedź, Cu 0.145 mg16 %
Mangan, Mn 0.024 mg1 %
Selen, Se 0 mcg0 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 196 10%
Tłuszc. 10 g 10%
Węglo. 0 g <1%
Białko 24 g 24%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (29%)
  • Białko (71%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.