Makroelementy i mikroelementy w: USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania

USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 133 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 7 mg1 %
Żelazo, Fe 1.07 mg6 %
Magnez, Mg 20 mg6 %
Fosfor, P 278 mg40 %
Potas, K 272 mg6 %
Sód, Na 1210 mg81 %
Cynk, Zn 2.3 mg29 %
Miedź, Cu 0.111 mg12 %
Mangan, Mn 0.031 mg2 %
Selen, Se 16.4 mcg30 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 133 7%
Tłuszc. 6.2 g 6%
Węglo. 0.69 g 1%
Białko 17 g 17%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (26%)
  • Białko (71%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.