Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, świeży, podroby, flaki wieprzowe, duszony na wolnym ogniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, świeży, podroby, flaki wieprzowe, duszony na wolnym ogniu

wieprzowina, świeży, podroby, flaki wieprzowe, duszony na wolnym ogniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 233 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 25 mg3 %
Żelazo, Fe 1.47 mg8 %
Magnez, Mg 9 mg3 %
Fosfor, P 66 mg9 %
Potas, K 14 mg0 %
Sód, Na 18 mg1 %
Cynk, Zn 1.85 mg23 %
Miedź, Cu 0.046 mg5 %
Mangan, Mn 0.089 mg5 %
Selen, Se 27 mcg49 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 233 12%
Tłuszc. 20 g 20%
Węglo. 0 g <1%
Białko 12 g 12%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (63%)
  • Białko (38%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.