Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka i woda, cała, bez kości, mięso chude i tłuste, podgrzana, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 123 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 8 mg1 %
Żelazo, Fe 0.74 mg4 %
Magnez, Mg 15 mg5 %
Fosfor, P 224 mg32 %
Potas, K 245 mg5 %
Sód, Na 1335 mg89 %
Cynk, Zn 1.64 mg21 %
Miedź, Cu 0.095 mg11 %
Mangan, Mn 0.038 mg2 %
Selen, Se 29.1 mcg53 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 123 6%
Tłuszc. 5.5 g 6%
Węglo. 4.5 g 5%
Białko 14 g 14%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (19%)
  • Tłuszcz (23%)
  • Białko (58%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.