Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu

wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, podudzie/golonka, z kością, mięso chude, podgrzana, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 139 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 7 mg1 %
Żelazo, Fe 1.54 mg9 %
Magnez, Mg 23 mg7 %
Fosfor, P 269 mg38 %
Potas, K 378 mg8 %
Sód, Na 828 mg55 %
Cynk, Zn 2.78 mg35 %
Miedź, Cu 0.135 mg15 %
Mangan, Mn 0.027 mg2 %
Selen, Se 24.4 mcg44 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 139 7%
Tłuszc. 3.7 g 4%
Węglo. 0 g <1%
Białko 26 g 26%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (12%)
  • Białko (88%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.