Białka w: portulaka, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Portulaka
portulaka, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

portulaka, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 18 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 0.072 g
Leucyna 0.091 g
Izoleucyna 0.053 g
Treonina 0.05 g
Lizyna 0.065 g
Metionina 0.014 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 0.058 g
Cystyna -
Tryptofan 0.016 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 18 1%
Tłuszc. 0.19 g <1%
Węglo. 3.6 g 4%
Białko 1.5 g 2%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (68%)
  • Tłuszcz (4%)
  • Białko (28%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.