Białka w: ser, parmezan, tarty
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków:
Zaloguj się »

Tabela Kalorii
Nabiał i jajka
Sery
ser, parmezan, tarty

ser, parmezan, tarty

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 431 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 2.524 g
Leucyna 3.718 g
Izoleucyna 1.969 g
Treonina 1.455 g
Lizyna 2.98 g
Metionina 1.016 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 2.081 g
Cystyna -
Tryptofan 0.518 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 431 22%
Tłuszc. 29 g 29%
Węglo. 4.1 g 4%
Białko 38 g 38%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (6%)
  • Tłuszcz (41%)
  • Białko (53%)


comments powered by Disqus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Facebook