Ile kalorii: boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Burak
boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 27 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 27 kcal
Energia -
Białko 2.57 g6 %
Tłuszcze 0.2 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 5.46 g4 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza -
Glukoza (dekstroza) -
Fruktoza -
Laktoza -
Maltoza -
Galaktoza -
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 27 1%
Tłuszc. 0.2 g <1%
Węglo. 5.5 g 6%
Białko 2.6 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (66%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (31%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.