Ile kalorii: USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze z wagą typowej porcji produktu
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania

USDA Commodity Foods, wieprzowina, wędlina (parzona), szynka, bez kości, po obróbce termicznej, bez podgrzewania

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 133 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Woda -
Kalorie 133 kcal
Energia -
Białko 17.44 g38 %
Tłuszcze 6.16 g
Popiół -
Węglowodany (jako różnica) 0.69 g1 %
Błonnik -
Cukry, łącznie -
Sacharoza -
Glukoza (dekstroza) -
Fruktoza -
Laktoza -
Maltoza -
Galaktoza -
Białko skorygowane -
Skrobia -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 133 7%
Tłuszc. 6.2 g 6%
Węglo. 0.69 g 1%
Białko 17 g 17%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (3%)
  • Tłuszcz (26%)
  • Białko (71%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.