Makroelementy i mikroelementy w: agawa, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty etniczne
Agawa
agawa, po obróbce termicznej

agawa, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 135 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 460 mg46 %
Żelazo, Fe 3.55 mg20 %
Magnez, Mg 39 mg13 %
Fosfor, P 9 mg1 %
Potas, K 59 mg1 %
Sód, Na 13 mg1 %
Cynk, Zn 0.25 mg3 %
Miedź, Cu 0.112 mg12 %
Mangan, Mn 0.142 mg8 %
Selen, Se 0.2 mcg0 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 135 7%
Tłuszc. 0.29 g <1%
Węglo. 32 g 32%
Białko 0.99 g 1%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (96%)
  • Tłuszcz (1%)
  • Białko (3%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.