Makroelementy i mikroelementy w: boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Burak
boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą

boćwina, po ugotowaniu, po odsączeniu, z solą

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 27 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 114 mg11 %
Żelazo, Fe 1.9 mg11 %
Magnez, Mg 68 mg22 %
Fosfor, P 41 mg6 %
Potas, K 909 mg19 %
Sód, Na 477 mg32 %
Cynk, Zn 0.5 mg6 %
Miedź, Cu 0.251 mg28 %
Mangan, Mn 0.514 mg29 %
Selen, Se 0.9 mcg2 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 27 1%
Tłuszc. 0.2 g <1%
Węglo. 5.5 g 6%
Białko 2.6 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (66%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (31%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.