Makroelementy i mikroelementy w: cielęcina, pierś, części tłuste, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Jagnięcina, cielęcina, dziczyzna
Cielęcina
cielęcina, pierś, części tłuste, po obróbce termicznej

cielęcina, pierś, części tłuste, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 521 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 6 mg1 %
Żelazo, Fe 0.45 mg3 %
Magnez, Mg 10 mg3 %
Fosfor, P 102 mg15 %
Potas, K 181 mg4 %
Sód, Na 49 mg3 %
Cynk, Zn 0.76 mg10 %
Miedź, Cu 0.042 mg5 %
Mangan, Mn 0.01 mg1 %
Selen, Se 5.5 mcg10 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.