Makroelementy i mikroelementy w: dziczyzna, antylopa, po upieczeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Jagnięcina, cielęcina, dziczyzna
Dziczyzna
dziczyzna, antylopa, po upieczeniu

dziczyzna, antylopa, po upieczeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 150 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 4 mg0 %
Żelazo, Fe 4.2 mg23 %
Magnez, Mg 28 mg9 %
Fosfor, P 210 mg30 %
Potas, K 372 mg8 %
Sód, Na 54 mg4 %
Cynk, Zn 1.68 mg21 %
Miedź, Cu 0.213 mg24 %
Mangan, Mn 0.022 mg1 %
Selen, Se 12.9 mcg23 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.