Makroelementy i mikroelementy w: frankfurterka, mięso, po podgrzaniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Kiełbasy i mięsa mielone
Frankfurterki
frankfurterka, mięso, po podgrzaniu

frankfurterka, mięso, po podgrzaniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 278 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 99 mg10 %
Żelazo, Fe 1.22 mg7 %
Magnez, Mg 15 mg5 %
Fosfor, P 211 mg30 %
Potas, K 141 mg3 %
Sód, Na 1013 mg68 %
Cynk, Zn 1.08 mg14 %
Miedź, Cu 0.151 mg17 %
Mangan, Mn 0.051 mg3 %
Selen, Se 12.5 mcg23 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 278 14%
Tłuszc. 24 g 24%
Węglo. 4.9 g 5%
Białko 9.8 g 10%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (13%)
  • Tłuszcz (62%)
  • Białko (25%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.