Makroelementy i mikroelementy w: grzyby, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Grzyby
grzyby, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

grzyby, po ugotowaniu, po odsączeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 28 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 6 mg1 %
Żelazo, Fe 1.74 mg10 %
Magnez, Mg 12 mg4 %
Fosfor, P 87 mg12 %
Potas, K 356 mg8 %
Sód, Na 2 mg0 %
Cynk, Zn 0.87 mg11 %
Miedź, Cu 0.504 mg56 %
Mangan, Mn 0.115 mg6 %
Selen, Se 11.9 mcg22 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 28 1%
Tłuszc. 0.47 g <1%
Węglo. 5.3 g 5%
Białko 2.2 g 2%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (66%)
  • Tłuszcz (6%)
  • Białko (28%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.