Makroelementy i mikroelementy w: kapusta włoska, kapusta czerwona, surowa
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Kapustne
kapusta włoska, kapusta czerwona, surowa

kapusta włoska, kapusta czerwona, surowa

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 42 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 205 mg21 %
Żelazo, Fe 3 mg17 %
Magnez, Mg 88 mg28 %
Fosfor, P 62 mg9 %
Potas, K 450 mg10 %
Sód, Na 70 mg5 %
Cynk, Zn 0.37 mg5 %
Miedź, Cu 0.243 mg27 %
Mangan, Mn 0.648 mg36 %
Selen, Se 0.9 mcg2 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 42 2%
Tłuszc. 0.6 g 1%
Węglo. 8.3 g 8%
Białko 2.8 g 3%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (71%)
  • Tłuszcz (5%)
  • Białko (24%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.