Makroelementy i mikroelementy w: molwa, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Molwa
Ryby
molwa, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

molwa, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 111 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 44 mg4 %
Żelazo, Fe 0.83 mg5 %
Magnez, Mg 81 mg26 %
Fosfor, P 254 mg36 %
Potas, K 486 mg10 %
Sód, Na 173 mg12 %
Cynk, Zn 1 mg13 %
Miedź, Cu 0.141 mg16 %
Mangan, Mn 0.038 mg2 %
Selen, Se 46.8 mcg85 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 111 6%
Tłuszc. 0.82 g 1%
Węglo. 0 g <1%
Białko 24 g 24%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (3%)
  • Białko (97%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.