Makroelementy i mikroelementy w: pomidor, czerwony, dojrzały, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Warzywa
Psiankowate
Pomidory
pomidor, czerwony, dojrzały, po obróbce termicznej

pomidor, czerwony, dojrzały, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 18 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 11 mg1 %
Żelazo, Fe 0.68 mg4 %
Magnez, Mg 9 mg3 %
Fosfor, P 28 mg4 %
Potas, K 218 mg5 %
Sód, Na 11 mg1 %
Cynk, Zn 0.14 mg2 %
Miedź, Cu 0.075 mg8 %
Mangan, Mn 0.105 mg6 %
Selen, Se 0.5 mcg1 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 18 1%
Tłuszc. 0.11 g <1%
Węglo. 4 g 4%
Białko 0.95 g 1%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (79%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (19%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.