Makroelementy i mikroelementy w: tuńczyk, bonito, produkt świeży, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Tuńczyki
Ryby
tuńczyk, bonito, produkt świeży, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

tuńczyk, bonito, produkt świeży, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 132 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 37 mg4 %
Żelazo, Fe 1.6 mg9 %
Magnez, Mg 44 mg14 %
Fosfor, P 285 mg41 %
Potas, K 522 mg11 %
Sód, Na 47 mg3 %
Cynk, Zn 1.05 mg13 %
Miedź, Cu 0.11 mg12 %
Mangan, Mn 0.019 mg1 %
Selen, Se 46.8 mcg85 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 132 7%
Tłuszc. 1.3 g 1%
Węglo. 0 g <1%
Białko 28 g 28%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (4%)
  • Białko (96%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.