Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, produkt świeży, podroby, nerki, na surowo
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, podroby, nerki, na surowo

wieprzowina, produkt świeży, podroby, nerki, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 100 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 9 mg1 %
Żelazo, Fe 4.89 mg27 %
Magnez, Mg 17 mg5 %
Fosfor, P 204 mg29 %
Potas, K 229 mg5 %
Sód, Na 121 mg8 %
Cynk, Zn 2.75 mg34 %
Miedź, Cu 0.622 mg69 %
Mangan, Mn 0.123 mg7 %
Selen, Se 190 mcg345 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 100 5%
Tłuszc. 3.3 g 3%
Węglo. 0 g <1%
Białko 16 g 16%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (17%)
  • Białko (83%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.