Makroelementy i mikroelementy w: wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, na surowo
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Produkty wieprzowe
wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, na surowo

wieprzowina, produkt świeży, podroby, wątroba, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 134 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 9 mg1 %
Żelazo, Fe 23.3 mg129 %
Magnez, Mg 18 mg6 %
Fosfor, P 288 mg41 %
Potas, K 273 mg6 %
Sód, Na 87 mg6 %
Cynk, Zn 5.76 mg72 %
Miedź, Cu 0.677 mg75 %
Mangan, Mn 0.344 mg19 %
Selen, Se 52.7 mcg96 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 134 7%
Tłuszc. 3.7 g 4%
Węglo. 2.5 g 3%
Białko 21 g 21%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (9%)
  • Tłuszcz (14%)
  • Białko (77%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.