Białka w: bażant, po obróbce termicznej, części jadalne
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Bażant
bażant, po obróbce termicznej, części jadalne

bażant, po obróbce termicznej, części jadalne

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 239 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina -
Leucyna -
Izoleucyna -
Treonina -
Lizyna -
Metionina -
Tyrozyna -
Fenyloalanina -
Cystyna -
Tryptofan -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 239 12%
Tłuszc. 12 g 12%
Węglo. 0 g <1%
Białko 32 g 32%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (27%)
  • Białko (73%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.