Porównaj ilość kalorii: Drób
Tabela Kalorii: kalorie (kcal) i wartości odżywcze
Nazwa produktu
Kalorie
Białko
Tłuszcz
Węglowodany
Sacharoza
Glukoza
Fruktoza
Laktoza
Maltoza
Galaktoza
Skrobia
Wielonienas.
Jednonienas.
Nasycone
Trans
A
Beta-karoten
B1
B2
B5
B6
B12
C
D
E
Kwas foliowy
Wapń
Żelazo
Magnez
Fosfor
Potas
Sód
Cynk
Miedź
Mangan
Selen
Treonina
Tryptofan
Walina
Metionina
Lizyna
Izoleuc.
Leucyna
Fenyloal.
Kalkulator Kalorii
Waga
g
(kcal) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (mcg) (mcg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mcg) (mg) (IU) (mg) (mcg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mg) (mcg) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g) (g)
bażant, na surowo, mięso ze skórą
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
100g
181 23 9.3 0 - - - - - - - 1.2 4.3 2.7 - 53 - 0.072 0.14 0.93 0.66 0.77 5.3 - - 6 12 1.2 20 214 243 40 0.96 0.065 0.017 16 1.1 0.3 1.2 0.64 2 1.2 1.9 0.88
Dodaj
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
bażant, 400g
724 91 37 0 - - - - - - - 4.7 17 11 - 212 - 0.29 0.57 3.7 2.6 3.1 21 - - 24 48 4.6 80 856 972 160 3.8 0.26 0.068 63 4.4 1.2 4.9 2.6 8.1 4.9 7.5 3.5
Dodaj
bażant, na surowo, samo mięso
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
100g
133 24 3.6 0 - - - - - - - 0.62 1.2 1.2 - 50 - 0.077 0.15 0.96 0.74 0.84 6 - - 6 13 1.2 20 230 262 37 0.97 0.069 0.016 16 1.2 0.33 1.3 0.69 2.2 1.3 2 0.92
Dodaj
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
bażant, 352g
468 83 13 0 - - - - - - - 2.2 4.1 4.4 - 176 - 0.27 0.54 3.4 2.6 3 21 - - 21 46 4 70 810 922 130 3.4 0.24 0.056 57 4.2 1.2 4.6 2.4 7.6 4.7 7 3.2
Dodaj
bażant, pierś, samo mięso, na surowo
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
100g
133 24 3.3 0 - - - - - - - 0.55 1 1.1 - 44 - 0.081 0.12 0.96 0.74 0.84 6 - - 4 3 0.79 21 200 242 33 0.63 0.046 0.015 17 1.2 0.34 1.3 0.71 2.2 1.4 2.1 0.95
Dodaj
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
pierś bez skóry i kości, 182g
242 44 5.9 0 - - - - - - - 1 1.9 2 - 80 - 0.15 0.22 1.7 1.3 1.5 11 - - 7.3 5.5 1.4 38 364 440 60 1.1 0.084 0.027 30 2.2 0.62 2.5 1.3 4.1 2.5 3.8 1.7
Dodaj
bażant, po obróbce termicznej, części jadalne
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
100g
239 32 12 0 - - - - - - - 1.5 5.6 3.9 - 57 0 0.07 0.18 - 0.75 0.72 2.3 7 0.27 5 16 1.4 22 242 271 43 1.4 0.084 - 21 - - - - - - - -
Dodaj
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
szklanka, produkt posiekany lub krojony w kostkę, 140g
335 45 17 0 - - - - - - - 2.2 7.9 5.5 - 80 0 0.098 0.25 - 1.1 1 3.2 9.8 0.38 7 22 2 31 339 379 60 1.9 0.12 - 29 - - - - - - - -
Dodaj
bażant, udziec, samo mięso, na surowo
Waga
Kalorie Białko Tłuszcz Węglowodany Sacharoza Glukoza Fruktoza Laktoza Maltoza Galaktoza Skrobia Wielonienas. Jednonienas. Nasycone Trans A Beta-karoten B1 B2 B5 B6 B12 C D E Kwas foliowy Wapń Żelazo Magnez Fosfor Potas Sód Cynk Miedź Mangan Selen Treonina Tryptofan Walina Metionina Lizyna Izoleuc. Leucyna Fenyloal.
100g
134 22 4.3 0 - - - - - - - 0.73 1.4 1.5 - 59 - 0.07 0.21 0.96 0.74 0.84 6 - - 10 29 1.8 20 280 296 45 1.5 0.11 0.02 15 1.1 0.31 1.2 0.65 2 1.2 1.9 0.87
Dodaj