Białka w: ser, parmezan, twardy
Aminokwasy: fenyloalanina, ilozeucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Nabiał i jajka
Sery
ser, parmezan, twardy

ser, parmezan, twardy

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 392 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Kwas asparaginowy -
Alanina -
Histydyna -
Kwas glutaminowy -
Glicyna -
Hydroksyprolina -
Seryna -
Prolina -
Arginina -
Walina 2.454 g
Leucyna 3.452 g
Izoleucyna 1.894 g
Treonina 1.317 g
Lizyna 3.306 g
Metionina 0.958 g
Tyrozyna -
Fenyloalanina 1.922 g
Cystyna -
Tryptofan 0.482 g

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 392 20%
Tłuszc. 26 g 26%
Węglo. 3.2 g 3%
Białko 36 g 36%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (5%)
  • Tłuszcz (40%)
  • Białko (55%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.