Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
indyk, młody, skrzydło, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 163 | 31 | 3.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.97 | 0.68 | 0.97 | - | 0 | 0 | 0.03 | 0.16 | 0.75 | 0.59 | 0.41 | 0 | 8 | 0.09 | 7 | 26 | 1.8 | 22 | 174 | 204 | 78 | 3.8 | 0.17 | 0.027 | 32 | 1.4 | 0.35 | 1.6 | 0.89 | 2.9 | 1.6 | 2.5 | 1.2 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
skrzydło, bez skóry i kości, 60g | 98 | 19 | 2.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.58 | 0.41 | 0.58 | - | 0 | 0 | 0.018 | 0.095 | 0.45 | 0.35 | 0.25 | 0 | 4.8 | 0.054 | 4.2 | 16 | 1.1 | 13 | 104 | 122 | 47 | 2.3 | 0.1 | 0.016 | 19 | 0.82 | 0.21 | 0.98 | 0.54 | 1.7 | 0.96 | 1.5 | 0.73 | Dodaj | |
indyk, młody, skrzydło, samo mięso, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 106 | 22 | 1.1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.3 | 0.2 | 0.36 | - | 0 | - | 0.027 | 0.12 | 0.65 | 0.53 | 0.43 | 0 | - | - | 7 | 12 | 1.4 | 21 | 156 | 201 | 65 | 2 | 0.13 | 0.017 | 24 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.65 | 2.1 | 1.2 | 1.8 | 0.89 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
skrzydło, bez skóry i kości, 90g | 95 | 20 | 1 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.27 | 0.18 | 0.32 | - | 0 | - | 0.024 | 0.11 | 0.59 | 0.48 | 0.39 | 0 | - | - | 6.3 | 11 | 1.3 | 19 | 140 | 181 | 59 | 1.8 | 0.11 | 0.015 | 22 | 0.9 | 0.23 | 1.1 | 0.59 | 1.9 | 1.1 | 1.6 | 0.8 | Dodaj | |
indyk, młody, udziec, mięso ze skórą, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 170 | 28 | 5.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 1.6 | 1.7 | - | 0 | - | 0.052 | 0.26 | 1.2 | 0.34 | 0.37 | 0 | - | - | 9 | 23 | 2.6 | 24 | 200 | 252 | 80 | 4.1 | 0.23 | 0.025 | 40 | 1.3 | 0.32 | 1.5 | 0.81 | 2.6 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
indyk, młody, udziec, mięso ze skórą, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 118 | 20 | 3.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.97 | 1.1 | 1.1 | - | 1 | - | 0.048 | 0.2 | 1.1 | 0.35 | 0.4 | 0 | - | - | 10 | 11 | 1.7 | 21 | 168 | 246 | 69 | 2.9 | 0.17 | 0.026 | 28 | 0.89 | 0.23 | 1.1 | 0.57 | 1.9 | 1 | 1.6 | 0.79 | Dodaj | |
indyk, młody, udziec, samo mięso, pieczony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 159 | 29 | 3.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 0.86 | 1.3 | - | 0 | - | 0.054 | 0.27 | 1.3 | 0.37 | 0.38 | 0 | - | - | 10 | 22 | 2.7 | 25 | 204 | 258 | 81 | 4.3 | 0.24 | 0.026 | 41 | 1.3 | 0.33 | 1.6 | 0.85 | 2.8 | 1.5 | 2.3 | 1.2 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »