Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 243 | 18 | 19 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 7.7 | 8.1 | - | 0 | - | 0.12 | 0.22 | 0.68 | 0.14 | 2.4 | 0 | - | - | 19 | 12 | 1.6 | 22 | 166 | 239 | 59 | 3.5 | 0.11 | 0.02 | 20 | 0.75 | 0.21 | 0.95 | 0.45 | 1.5 | 0.85 | 1.4 | 0.71 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude i tłuste, 1/8 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 271 | 26 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.3 | 7.6 | 7.5 | - | - | - | 0.1 | 0.26 | 0.67 | 0.14 | 2.6 | 0 | - | - | 19 | 16 | 1.9 | 24 | 193 | 318 | 72 | 4.7 | 0.12 | 0.024 | 27 | 1.1 | 0.3 | 1.4 | 0.66 | 2.3 | 1.2 | 2 | 1 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 134 | 20 | 5.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.48 | 2.1 | 1.9 | - | 0 | - | 0.13 | 0.23 | 0.7 | 0.16 | 2.6 | 0 | - | 0.21 | 23 | 10 | 1.8 | 26 | 189 | 280 | 66 | 4.1 | 0.12 | 0.024 | 23 | 0.87 | 0.24 | 1.1 | 0.52 | 1.8 | 0.98 | 1.6 | 0.83 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, mieszanka z przycietych/pociętych kawałków, mięso chude, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 206 | 28 | 9.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.62 | 4.2 | 3.4 | - | 0 | - | 0.1 | 0.28 | 0.69 | 0.16 | 2.6 | 0 | - | 0.19 | 23 | 15 | 2.1 | 26 | 210 | 344 | 76 | 5.3 | 0.13 | 0.028 | 26 | 1.2 | 0.33 | 1.5 | 0.72 | 2.5 | 1.4 | 2.2 | 1.1 | Dodaj | |
jagnięcina, z USA, polędwica, mięso chude i tłuste, 1/4 tłuszczu, produkt średniogatunkowy, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 310 | 16 | 27 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.1 | 11 | 12 | - | 0 | - | 0.11 | 0.21 | 0.63 | 0.13 | 2 | 0 | - | 0.18 | 17 | 15 | 1.6 | 21 | 152 | 214 | 56 | 2.5 | 0.11 | 0.018 | 19 | 0.7 | 0.19 | 0.88 | 0.42 | 1.4 | 0.79 | 1.3 | 0.66 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »