Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kiełbasa wieprzowa, świeża, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 304 | 15 | 27 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.6 | 12 | 8.8 | 0.21 | 11 | 11 | 0.28 | 0.12 | 0.67 | 0.31 | 0.85 | 0.7 | 52 | 0.19 | 1 | 9 | 1.1 | 14 | 135 | 248 | 636 | 2.2 | 0.066 | 0.005 | 0 | 0.6 | 0.11 | 0.7 | 0.31 | 1.2 | 0.63 | 1.1 | 0.54 | Dodaj | |
kiełbasa wołowa, produkt świeży, po obróbce termicznej | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 332 | 18 | 28 | 0.35 | - | - | - | - | - | - | - | 0.66 | 13 | 11 | 1.4 | 11 | 15 | 0.048 | 0.15 | 0.52 | 0.31 | 2 | 0 | 18 | 0.24 | 3 | 11 | 1.6 | 14 | 141 | 258 | 652 | 4.4 | 0.069 | 0 | 0 | 0.81 | 0.12 | 0.99 | 0.41 | 1.6 | 0.86 | 1.5 | 0.75 | Dodaj | |
kiełbasa wołowa, wędlina (parzona), kiełbasa, po obróbce termicznej, potrawa wędzona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 312 | 14 | 27 | 2.4 | - | - | - | - | - | - | - | 1.1 | 13 | 11 | - | 0 | - | 0.05 | 0.14 | 0.19 | 0.11 | 1.9 | 0 | - | - | 4 | 7 | 1.8 | 13 | 105 | 176 | 1131 | 2.8 | 0.072 | 0.009 | 15 | 0.53 | 0.13 | 0.62 | 0.33 | 1.1 | 0.61 | 1 | 0.51 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kiełbasa, 43g | 134 | 6.1 | 12 | 1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.45 | 5.6 | 4.9 | - | 0 | - | 0.022 | 0.06 | 0.081 | 0.047 | 0.8 | 0 | - | - | 1.7 | 3 | 0.76 | 5.6 | 45 | 76 | 486 | 1.2 | 0.031 | 0.0039 | 6.3 | 0.23 | 0.055 | 0.27 | 0.14 | 0.46 | 0.26 | 0.45 | 0.22 | Dodaj | |
kiełbasa wołowa, wędlina (parzona), suszona | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 153 | 31 | 1.9 | 2.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.07 | 0.84 | 0.95 | - | 0 | 0 | 0.065 | 0.16 | 0.57 | 0.39 | 1.6 | 0 | 1 | 0.38 | 10 | 8 | 2.4 | 19 | 181 | 235 | 2790 | 4.9 | 0.074 | 0.017 | 32 | 1.1 | 0.19 | 1.4 | 0.75 | 2.4 | 1.3 | 2.3 | 1.1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
kawałki/kawałków, 28g | 43 | 8.7 | 0.54 | 0.77 | - | - | - | - | - | - | - | 0.02 | 0.24 | 0.27 | - | 0 | 0 | 0.018 | 0.046 | 0.16 | 0.11 | 0.45 | 0 | 0.28 | 0.11 | 2.8 | 2.2 | 0.68 | 5.3 | 51 | 66 | 781 | 1.4 | 0.021 | 0.0048 | 9.1 | 0.32 | 0.053 | 0.4 | 0.21 | 0.68 | 0.37 | 0.64 | 0.32 | Dodaj | |
kiełbasa z indyka, produkt świeży, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 155 | 19 | 8.1 | 0.47 | - | - | - | - | - | - | - | 2.4 | 2.6 | 2 | 0.35 | 11 | 11 | 0.077 | 0.23 | 1 | 0.43 | 1.3 | 2.3 | - | 0.13 | 5 | 19 | 1.2 | 19 | 177 | 262 | 593 | 3.1 | 0.086 | 0.021 | 0 | 0.71 | 0.13 | 0.8 | 0.42 | 1.5 | 0.78 | 1.3 | 0.67 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »