Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
makrela, królewska, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 134 | 26 | 2.6 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.59 | 0.98 | 0.47 | - | 252 | - | 0.12 | 0.58 | 0.97 | 0.51 | 18 | 1.6 | - | - | 9 | 40 | 2.3 | 41 | 318 | 558 | 203 | 0.72 | 0.033 | 0.006 | 47 | 1.1 | 0.29 | 1.3 | 0.77 | 2.4 | 1.2 | 2.1 | 1 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 154g | 206 | 40 | 3.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.91 | 1.5 | 0.72 | - | 388 | - | 0.18 | 0.89 | 1.5 | 0.79 | 28 | 2.5 | - | - | 14 | 62 | 3.5 | 63 | 490 | 859 | 313 | 1.1 | 0.051 | 0.0092 | 72 | 1.8 | 0.45 | 2.1 | 1.2 | 3.7 | 1.8 | 3.3 | 1.6 | Dodaj | |
makrela, królewska, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 20 | 2 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.46 | 0.76 | 0.36 | - | 218 | - | 0.1 | 0.48 | 0.84 | 0.44 | 16 | 1.6 | - | - | 8 | 31 | 1.8 | 32 | 248 | 435 | 158 | 0.56 | 0.026 | 0.005 | 37 | 0.89 | 0.23 | 1 | 0.6 | 1.9 | 0.94 | 1.6 | 0.79 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 198g | 208 | 40 | 4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.91 | 1.5 | 0.72 | - | 432 | - | 0.2 | 0.94 | 1.7 | 0.88 | 31 | 3.2 | - | - | 16 | 61 | 3.5 | 63 | 491 | 861 | 313 | 1.1 | 0.051 | 0.0099 | 72 | 1.8 | 0.45 | 2.1 | 1.2 | 3.7 | 1.9 | 3.3 | 1.6 | Dodaj | |
makrela, z Atlantyku, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 262 | 24 | 18 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 4.3 | 7 | 4.2 | - | 54 | - | 0.16 | 0.41 | 0.99 | 0.46 | 19 | 0.4 | - | - | 2 | 15 | 1.6 | 97 | 278 | 401 | 83 | 0.94 | 0.094 | 0.02 | 52 | 1 | 0.27 | 1.2 | 0.71 | 2.2 | 1.1 | 1.9 | 0.93 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 88g | 231 | 21 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 6.2 | 3.7 | - | 48 | - | 0.14 | 0.36 | 0.87 | 0.4 | 17 | 0.35 | - | - | 1.8 | 13 | 1.4 | 85 | 245 | 353 | 73 | 0.83 | 0.083 | 0.018 | 45 | 0.92 | 0.23 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.97 | 1.7 | 0.82 | Dodaj | |
makrela, z Atlantyku, surowa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 205 | 19 | 14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.4 | 5.5 | 3.3 | - | 50 | 0 | 0.18 | 0.31 | 0.86 | 0.4 | 8.7 | 0.4 | 643 | 1.5 | 1 | 12 | 1.6 | 76 | 217 | 314 | 90 | 0.63 | 0.073 | 0.015 | 44 | 0.82 | 0.21 | 0.96 | 0.55 | 1.7 | 0.86 | 1.5 | 0.73 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 112g | 230 | 21 | 16 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 3.8 | 6.1 | 3.6 | - | 56 | 0 | 0.2 | 0.35 | 0.96 | 0.45 | 9.8 | 0.45 | 720 | 1.7 | 1.1 | 13 | 1.8 | 85 | 243 | 352 | 101 | 0.71 | 0.082 | 0.017 | 49 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.96 | 1.7 | 0.81 | Dodaj | |
makrela, z solą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 305 | 19 | 25 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 6.2 | 8.3 | 7.1 | - | 47 | 0 | 0.02 | 0.19 | - | 0.41 | 12 | 0 | 1006 | 2.4 | 15 | 66 | 1.4 | 60 | 254 | 520 | 4450 | 1.1 | 0.1 | - | 73 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »