Makroelementy i mikroelementy w: indyk, wszystkie rodzaje, podroby, na surowo
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Indyki
indyk, wszystkie rodzaje, podroby, na surowo

indyk, wszystkie rodzaje, podroby, na surowo

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 129 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 8 mg1 %
Żelazo, Fe 6.84 mg38 %
Magnez, Mg 19 mg6 %
Fosfor, P 220 mg31 %
Potas, K 316 mg7 %
Sód, Na 87 mg6 %
Cynk, Zn 2.39 mg30 %
Miedź, Cu 0.313 mg35 %
Mangan, Mn 0.157 mg9 %
Selen, Se 142 mcg258 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 129 6%
Tłuszc. 4.2 g 4%
Węglo. 2.1 g 2%
Białko 19 g 19%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (8%)
  • Tłuszcz (17%)
  • Białko (75%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.