Makroelementy i mikroelementy w: kurczak, kapłon, podroby, surowy
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Drób
Kury
kurczak, kapłon, podroby, surowy

kurczak, kapłon, podroby, surowy

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 130 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 10 mg1 %
Żelazo, Fe 6.25 mg35 %
Magnez, Mg 18 mg6 %
Fosfor, P 207 mg30 %
Potas, K 226 mg5 %
Sód, Na 77 mg5 %
Cynk, Zn 3.38 mg42 %
Miedź, Cu 0.268 mg30 %
Mangan, Mn 0.163 mg9 %
Selen, Se 55.3 mcg101 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 130 7%
Tłuszc. 5.2 g 5%
Węglo. 1.4 g 1%
Białko 18 g 18%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (6%)
  • Tłuszcz (21%)
  • Białko (73%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.