Makroelementy i mikroelementy w: makaron, jajeczny, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony, z dodatkiem soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, jajeczny, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony, z dodatkiem soli

makaron, jajeczny, po obróbce termicznej, produkt wzbogacony, z dodatkiem soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 138 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 12 mg1 %
Żelazo, Fe 1.47 mg8 %
Magnez, Mg 21 mg7 %
Fosfor, P 76 mg11 %
Potas, K 38 mg1 %
Sód, Na 165 mg11 %
Cynk, Zn 0.65 mg8 %
Miedź, Cu 0.098 mg11 %
Mangan, Mn 0.315 mg18 %
Selen, Se 23.9 mcg43 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 138 7%
Tłuszc. 2.1 g 2%
Węglo. 25 g 25%
Białko 4.5 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (79%)
  • Tłuszcz (7%)
  • Białko (14%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.