Makroelementy i mikroelementy w: makaron, z Japonii, somen, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, z Japonii, somen, po obróbce termicznej

makaron, z Japonii, somen, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 131 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 8 mg1 %
Żelazo, Fe 0.52 mg3 %
Magnez, Mg 2 mg1 %
Fosfor, P 27 mg4 %
Potas, K 29 mg1 %
Sód, Na 161 mg11 %
Cynk, Zn 0.22 mg3 %
Miedź, Cu 0.025 mg3 %
Mangan, Mn 0.251 mg14 %
Selen, Se -
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 131 7%
Tłuszc. 0.18 g <1%
Węglo. 28 g 28%
Białko 4 g 4%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (87%)
  • Tłuszcz (1%)
  • Białko (12%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.