Makroelementy i mikroelementy w: makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Zboża i makarony
Makarony
makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej

makaron, z mąki razowej, po obróbce termicznej

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 124 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 15 mg2 %
Żelazo, Fe 1.06 mg6 %
Magnez, Mg 30 mg10 %
Fosfor, P 89 mg13 %
Potas, K 44 mg1 %
Sód, Na 3 mg0 %
Cynk, Zn 0.81 mg10 %
Miedź, Cu 0.167 mg19 %
Mangan, Mn 1.379 mg77 %
Selen, Se 25.9 mcg47 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 124 6%
Tłuszc. 0.54 g 1%
Węglo. 27 g 27%
Białko 5.3 g 5%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (82%)
  • Tłuszcz (2%)
  • Białko (16%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.