Makroelementy i mikroelementy w: pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Orzechy i nasiona
Pestki dyni
pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli

pestki dyni i kabaczka, po upieczeniu, bez soli

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 574 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 52 mg5 %
Żelazo, Fe 8.07 mg45 %
Magnez, Mg 550 mg177 %
Fosfor, P 1174 mg168 %
Potas, K 788 mg17 %
Sód, Na 18 mg1 %
Cynk, Zn 7.64 mg96 %
Miedź, Cu 1.275 mg142 %
Mangan, Mn 4.49 mg249 %
Selen, Se 9.4 mcg17 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 574 29%
Tłuszc. 49 g 49%
Węglo. 15 g 15%
Białko 30 g 30%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (16%)
  • Tłuszcz (52%)
  • Białko (32%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.