Makroelementy i mikroelementy w: pstrąg, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu
Magnez, wapń, potas, żelazo i inne składniki mineralne w porcji
Planowanie posiłków: Zaloguj się »
Tabela Kalorii
Pstrągi
Ryby
pstrąg, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

pstrąg, różne gatunki, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu

100 g

Składniki odżywcze

w

Kalorie: 190 kcal

% dziennego zapotrzebowania*
(wg RDA - 2000 kcal)

Wapń, Ca 55 mg6 %
Żelazo, Fe 1.92 mg11 %
Magnez, Mg 28 mg9 %
Fosfor, P 314 mg45 %
Potas, K 463 mg10 %
Sód, Na 67 mg4 %
Cynk, Zn 0.85 mg11 %
Miedź, Cu 0.241 mg27 %
Mangan, Mn 1.091 mg61 %
Selen, Se 16.2 mcg29 %
Fluor, F -

* RDA - Recommended Dietary Allowances (zalecane dzienne spożycie). Daje wskazówkę, jaka jest zaleca dzienna dawka witamin i składników mineralnych dla danej grupy, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Oblicz własne RDA:
Obliczenia RDA są oparte na indywidualnych czynnikach, takich jak wiek, waga, wzrost i płeć. Po indywidualnym ustawieniu RDA, wszystkie produkty spożywcze w Ile-Kalorii.pl są wyświetlane zgodnie z tymi ustawieniami. W każdej chwili możesz ponownie obliczyć lub zmienić swoje RDA.

Wiek: Płeć:  

Dodaj do kalkulatora kalorii:

Podsumowanie wartości odżywczych:

Kcal 190 10%
Tłuszc. 8.5 g 9%
Węglo. 0 g <1%
Białko 27 g 27%

Źródła kalorii:
  • Węglowodany (0%)
  • Tłuszcz (24%)
  • Białko (76%)


comments powered by Disqus

Najnowsze wpisy na blogu


Najnowsze przepisy



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.