Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
kumkwat, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 71 | 1.9 | 0.86 | 16 | - | - | - | - | - | - | - | 0.17 | 0.15 | 0.1 | - | 0 | 0 | 0.037 | 0.09 | 0.21 | 0.036 | 0 | 44 | 0 | 0.15 | 17 | 62 | 0.86 | 20 | 19 | 186 | 10 | 0.17 | 0.095 | 0.14 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (bez odpadków), 19g | 13 | 0.36 | 0.16 | 3 | - | - | - | - | - | - | - | 0.032 | 0.029 | 0.02 | - | 0 | 0 | 0.007 | 0.017 | 0.04 | 0.0068 | 0 | 8.3 | 0 | 0.029 | 3.2 | 12 | 0.16 | 3.8 | 3.6 | 35 | 1.9 | 0.032 | 0.018 | 0.026 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | - | Dodaj | |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 66 | 0.83 | 0.44 | 17 | - | - | - | - | - | - | - | 0.13 | 0.12 | 0.099 | - | 0 | 0 | 0.011 | 0.065 | - | 0.1 | 0 | 72 | 0 | 0.07 | 14 | 5 | 0.31 | 10 | 31 | 171 | 1 | 0.07 | 0.15 | 0.055 | 0.6 | - | 0.007 | - | 0.009 | 0.041 | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
szklanka, 190g | 125 | 1.6 | 0.84 | 31 | - | - | - | - | - | - | - | 0.25 | 0.23 | 0.19 | - | 0 | 0 | 0.021 | 0.12 | - | 0.19 | 0 | 136 | 0 | 0.13 | 27 | 9.5 | 0.59 | 19 | 59 | 325 | 1.9 | 0.13 | 0.28 | 0.1 | 1.1 | - | 0.013 | - | 0.017 | 0.078 | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (bez odpadków), 9.6g | 6.3 | 0.08 | 0.042 | 1.6 | - | - | - | - | - | - | - | 0.013 | 0.012 | 0.0095 | - | 0 | 0 | 0.0011 | 0.0062 | - | 0.0096 | 0 | 6.9 | 0 | 0.0067 | 1.3 | 0.48 | 0.03 | 0.96 | 3 | 16 | 0.096 | 0.0067 | 0.014 | 0.0053 | 0.058 | - | ~0 | - | ~0 | 0.0039 | - | - | - | Dodaj | |
liczi, suszone | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 277 | 3.8 | 1.2 | 71 | - | - | - | - | - | - | - | 0.36 | 0.33 | 0.27 | - | 0 | 0 | 0.01 | 0.57 | - | 0.09 | 0 | 183 | 0 | 0.31 | 12 | 33 | 1.7 | 42 | 181 | 1110 | 3 | 0.28 | 0.63 | 0.23 | 1.3 | - | 0.033 | - | 0.042 | 0.19 | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
owoc, 2.5g | 6.9 | 0.095 | 0.03 | 1.8 | - | - | - | - | - | - | - | 0.009 | 0.0082 | 0.0068 | - | 0 | 0 | ~0 | 0.014 | - | 0.0023 | 0 | 4.6 | 0 | 0.0078 | 0.3 | 0.83 | 0.043 | 1.1 | 4.5 | 28 | 0.075 | 0.007 | 0.016 | 0.0059 | 0.033 | - | ~0 | - | 0.0011 | 0.0047 | - | - | - | Dodaj | |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 30 | 0.7 | 0.2 | 11 | - | - | - | - | - | - | - | 0.055 | 0.019 | 0.022 | - | 0 | 30 | 0.03 | 0.02 | 0.22 | 0.043 | 0 | 29 | 0 | 0.22 | 8 | 33 | 0.6 | 6 | 18 | 102 | 2 | 0.11 | 0.065 | 0.008 | 0.4 | - | 0.003 | - | 0.002 | 0.014 | - | - | - | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (ok. 5 cm średnicy), 67g | 20 | 0.47 | 0.13 | 7.1 | - | - | - | - | - | - | - | 0.037 | 0.013 | 0.015 | - | 0 | 20 | 0.02 | 0.013 | 0.15 | 0.029 | 0 | 19 | 0 | 0.15 | 5.4 | 22 | 0.4 | 4 | 12 | 68 | 1.3 | 0.074 | 0.044 | 0.0054 | 0.27 | - | 0.002 | - | 0.0013 | 0.0094 | - | - | - | Dodaj | |
longan, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 60 | 1.3 | 0.1 | 15 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.031 | 0.14 | - | - | 0 | 84 | - | - | - | 1 | 0.13 | 10 | 21 | 266 | 0 | 0.05 | 0.17 | 0.052 | - | 0.034 | - | 0.058 | 0.013 | 0.046 | 0.026 | 0.054 | 0.03 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
cały owoc (bez odpadków), 3.2g | 1.9 | 0.042 | 0.0032 | 0.48 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ~0 | 0.0045 | - | - | 0 | 2.7 | - | - | - | 0.032 | 0.0042 | 0.32 | 0.67 | 8.5 | 0 | 0.0016 | 0.0054 | 0.0017 | - | 0.0011 | - | 0.0019 | ~0 | 0.0015 | ~0 | 0.0017 | ~0 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »