Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
pstrąg, tęczowy, z hodowli, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 138 | 21 | 5.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.8 | 1.5 | 1.6 | - | 84 | 0 | 0.2 | 0.073 | 1.4 | 0.62 | 3.8 | 2.9 | 582 | 0.03 | 11 | 67 | 0.27 | 32 | 282 | 451 | 35 | 0.41 | 0.046 | 0.018 | 13 | 0.92 | 0.23 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.96 | 1.7 | 0.82 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 79g | 109 | 16 | 4.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.4 | 1.2 | 1.2 | - | 66 | 0 | 0.16 | 0.058 | 1.1 | 0.49 | 3 | 2.3 | 460 | 0.024 | 8.7 | 53 | 0.21 | 25 | 223 | 356 | 28 | 0.32 | 0.036 | 0.014 | 10 | 0.72 | 0.18 | 0.85 | 0.49 | 1.5 | 0.76 | 1.3 | 0.64 | Dodaj | |
płytecznik, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 147 | 24 | 4.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.3 | 0.87 | - | 21 | - | 0.14 | 0.19 | 0.87 | 0.3 | 2.5 | 0 | - | - | 17 | 26 | 0.31 | 33 | 236 | 512 | 59 | 0.53 | 0.052 | 0.015 | 52 | 1.1 | 0.27 | 1.3 | 0.73 | 2.2 | 1.1 | 2 | 0.96 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 150g | 221 | 37 | 7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.9 | 2 | 1.3 | - | 32 | - | 0.21 | 0.29 | 1.3 | 0.45 | 3.8 | 0 | - | - | 26 | 39 | 0.47 | 50 | 354 | 768 | 89 | 0.8 | 0.078 | 0.023 | 77 | 1.6 | 0.41 | 1.9 | 1.1 | 3.4 | 1.7 | 3 | 1.4 | Dodaj | |
płytecznik, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 96 | 18 | 2.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.6 | 0.57 | 0.44 | - | 18 | - | 0.12 | 0.16 | 0.75 | 0.26 | 2.2 | 0 | - | - | 15 | 26 | 0.25 | 28 | 187 | 433 | 53 | 0.37 | 0.041 | 0.01 | 37 | 0.77 | 0.2 | 0.9 | 0.52 | 1.6 | 0.81 | 1.4 | 0.68 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 193g | 185 | 34 | 4.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.1 | 0.85 | - | 35 | - | 0.23 | 0.31 | 1.4 | 0.5 | 4.2 | 0 | - | - | 29 | 50 | 0.48 | 54 | 361 | 836 | 102 | 0.71 | 0.079 | 0.019 | 70 | 1.5 | 0.38 | 1.7 | 1 | 3.1 | 1.6 | 2.7 | 1.3 | Dodaj | |
rekin, różne gatunki, panierowany i smażony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 228 | 19 | 14 | 6.4 | - | - | - | - | - | - | - | 3.7 | 5.9 | 3.2 | - | 54 | - | 0.072 | 0.097 | 0.62 | 0.3 | 1.2 | 0 | - | - | 15 | 50 | 1.1 | 43 | 194 | 155 | 122 | 0.48 | 0.042 | 0.05 | 34 | 0.84 | 0.21 | 0.97 | 0.54 | 1.6 | 0.87 | 1.5 | 0.75 | Dodaj | |
rekin, różne gatunki, surowy | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 130 | 21 | 4.5 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 1.8 | 0.93 | - | 70 | 0 | 0.042 | 0.062 | 0.7 | 0.4 | 1.5 | 0 | 24 | 1 | 3 | 34 | 0.84 | 49 | 210 | 160 | 79 | 0.43 | 0.033 | 0.015 | 37 | 0.92 | 0.24 | 1.1 | 0.62 | 1.9 | 0.97 | 1.7 | 0.82 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »