Nazwa produktu | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | Kalkulator Kalorii | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Waga g | (kcal) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (mcg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (mg) | (IU) | (mg) | (mcg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mg) | (mcg) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | (g) | ||
dorsz, z Atlantyku, suszony i solony | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 290 | 63 | 2.4 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.8 | 0.34 | 0.46 | - | 42 | 0 | 0.27 | 0.24 | 1.7 | 0.86 | 10 | 3.5 | 161 | 2.8 | 25 | 160 | 2.5 | 133 | 950 | 1458 | 7027 | 1.6 | 0.18 | 0.05 | 148 | 2.8 | 0.7 | 3.2 | 1.9 | 5.8 | 2.9 | 5.1 | 2.5 | Dodaj | |
dorsz, z Pacyfiku, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 82 | 18 | 0.63 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.24 | 0.082 | 0.081 | - | 8 | 0 | 0.022 | 0.042 | 0.14 | 0.4 | 0.9 | 2.9 | 36 | 0.64 | 7 | 7 | 0.26 | 24 | 174 | 403 | 71 | 0.4 | 0.026 | 0.012 | 37 | 0.79 | 0.2 | 0.92 | 0.53 | 1.6 | 0.83 | 1.5 | 0.7 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 116g | 95 | 21 | 0.73 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.28 | 0.095 | 0.094 | - | 9.3 | 0 | 0.026 | 0.049 | 0.16 | 0.46 | 1 | 3.4 | 42 | 0.74 | 8.1 | 8.1 | 0.3 | 28 | 202 | 467 | 82 | 0.46 | 0.03 | 0.014 | 42 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.61 | 1.9 | 0.96 | 1.7 | 0.81 | Dodaj | |
dorsz, z Pacyfiku, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 105 | 23 | 0.81 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.31 | 0.11 | 0.1 | - | 10 | - | 0.025 | 0.051 | 0.16 | 0.46 | 1 | 3 | - | - | 8 | 9 | 0.33 | 31 | 223 | 517 | 91 | 0.51 | 0.033 | 0.015 | 47 | 1 | 0.26 | 1.2 | 0.68 | 2.1 | 1.1 | 1.9 | 0.9 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 90g | 95 | 21 | 0.73 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 0.28 | 0.095 | 0.094 | - | 9 | - | 0.023 | 0.046 | 0.15 | 0.42 | 0.94 | 2.7 | - | - | 7.2 | 8.1 | 0.3 | 28 | 201 | 465 | 82 | 0.46 | 0.03 | 0.014 | 42 | 0.91 | 0.23 | 1.1 | 0.61 | 1.9 | 0.95 | 1.7 | 0.81 | Dodaj | |
drum marokański, ryba słodkowodna, na surowo | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 119 | 18 | 4.9 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.2 | 2.2 | 1.1 | - | 51 | - | 0.07 | 0.17 | 0.75 | 0.3 | 2 | 1 | - | - | 15 | 60 | 0.9 | 30 | 180 | 275 | 75 | 0.66 | 0.23 | 0.7 | 13 | 0.77 | 0.2 | 0.9 | 0.52 | 1.6 | 0.81 | 1.4 | 0.69 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 198g | 236 | 35 | 9.8 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 4.3 | 2.2 | - | 101 | - | 0.14 | 0.34 | 1.5 | 0.59 | 4 | 2 | - | - | 30 | 119 | 1.8 | 59 | 356 | 545 | 149 | 1.3 | 0.46 | 1.4 | 25 | 1.5 | 0.39 | 1.8 | 1 | 3.2 | 1.6 | 2.8 | 1.4 | Dodaj | |
drum marokański, ryba słodkowodna, po upieczeniu/grillowaniu/smażeniu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
100g | 153 | 22 | 6.3 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 1.5 | 2.8 | 1.4 | - | 59 | - | 0.081 | 0.21 | 0.87 | 0.35 | 2.3 | 1 | - | - | 17 | 77 | 1.2 | 38 | 231 | 353 | 96 | 0.85 | 0.3 | 0.9 | 16 | 0.99 | 0.25 | 1.2 | 0.67 | 2.1 | 1 | 1.8 | 0.88 | Dodaj | |
Waga | Kalorie | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Sacharoza | Glukoza | Fruktoza | Laktoza | Maltoza | Galaktoza | Skrobia | Wielonienas. | Jednonienas. | Nasycone | Trans | A | Beta-karoten | B1 | B2 | B5 | B6 | B12 | C | D | E | Kwas foliowy | Wapń | Żelazo | Magnez | Fosfor | Potas | Sód | Cynk | Miedź | Mangan | Selen | Treonina | Tryptofan | Walina | Metionina | Lizyna | Izoleuc. | Leucyna | Fenyloal. | ||
filet, 154g | 236 | 35 | 9.7 | 0 | - | - | - | - | - | - | - | 2.3 | 4.3 | 2.2 | - | 91 | - | 0.12 | 0.32 | 1.3 | 0.53 | 3.6 | 1.5 | - | - | 26 | 119 | 1.8 | 59 | 356 | 544 | 148 | 1.3 | 0.46 | 1.4 | 25 | 1.5 | 0.39 | 1.8 | 1 | 3.2 | 1.6 | 2.8 | 1.4 | Dodaj |
Najnowsze wpisy na blogu
Jedno z pytań, jakie najczęściej słyszą wegetarianie, brzmi „to skąd właściwie bierzesz białko?”. Nic w tym dziwnego, w końcu na biologii... więcej »
Już niebawem jesień, więc coraz częściej słyszymy o oczyszczaniu organizmu. Detoks czy oczyszczające diety to typowy jesienny temat numer jeden.... więcej »
Odchudzanie się jest bardzo demonizowane – jesteśmy namawiani do przyjmowania odpowiednich wspomagających zrzucenie zbędnych kilogramów suplementów,... więcej »
Wielu osobom zdrowa dieta automatycznie kojarzy się z dużymi wydatkami... Cóż, faktycznie napakowane cukrem i sztucznymi dodatkami przekąski kosztują... więcej »
Warzywa strączkowe znane są na całym świecie od wieków – bób uprawiano już w znanej wszystkim doskonale z lekcji historii Troi, soczewica była... więcej »
Z jednej strony panuje moda na zdrową, nieprzetworzoną żywność, a sztuczne dodatki do żywności są szkalowane, z drugiej – nie udowodniono w 100%, że... więcej »
Najnowsze przepisy
Danie szybkie i proste w przygotowaniu a do tego również tanie. więcej »
Któż nie lubi jagód? Te niewielkie owoce mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych i znakomicie smakują! Zawierają wiele witamin oraz... więcej »
Smaczna owsianka, idealna na śniadanie. Dobrze zbilansowana ilość węglowodanów i białka, która zasili Wasz organizm na min. 3 godziny, dając... więcej »
Przepyszna sałatka na każdą okazję. Idealna nie tylko jako danie główne ale również jako szybkie rozwiązanie gdy zjawią się goście. Prosta i... więcej »